5 leuke activiteiten voor een 3-jarige bij slecht weer

Eerste spelletjesdoos van HABA met een 3-jarige

Is het weer triest weer buiten?

Regent het weer pijpenstelen?

Niet getreurd, we maken van deze dag een leuke dag met volgende activiteiten-tips bij slecht weer!
Wij zitten zelf met een 3-jarige thuis, dus hebben heel wat ervaring met het bedenken van activiteiten.

 

5 leuke activiteiten voor een 3-jarige bij slecht weer

 1. Samen kleuren / tekenen

  Jaq Jaq Bird Krijtboekje
  Jaq Jaq Bird krijtboekje met spoken

  Niets zo leuk als samen iets creatiefs te gaan doen. Op deze leeftijd worden de bewegingen wat gecontroleerder, dus zijn vormen zoals cirkels al mogelijk. Laat je kind zijn creativiteit los en laat hem achteraf de tekeningen benoemen.
  Bij ons krijgen we altijd de opdracht op spoken, monsters, auto’s en treinen te tekenen. (Zo nu ken je ineens onze leefwereld 🙂 )
  Wat halen we het liefst uit de kast als we geen tekenen / kleuren? Wel de boekjes van Jaq Jaq Bird zijn een enorm succes alsook de wasblokjes van Stockmar.

  Stockmar Wasblokjes
  Stockmar Wasblokjes
 2. Samen een gezelschapspel spelen
  Eerste spelletjesdoos van HABA met een 3-jarige
  Eerste spelletjesdoos van HABA met een 3-jarige

  Er bestaan superveel gezelschapspelletjes voor deze leeftijd die allemaal ook nog eens superleuk zijn! Je hebt spellen waarbij je tegen elkander dient te spelen, maar tegenwoordig bestaan er ook veel coöperatieve spelletjes waarbij je samen moet werken om het doel te behalen.

  Zo hebben we bv. één van de nieuwe toppers van HABA in huis, namelijk Tjoeke, Tjoeke, Kleine trein. Dit is een ‘standaard’-spel (als ik het zo mag noemen) waarbij je dus wel tegen elkaar speelt, maar het leuke is dat je telkens om de beurt passagiers zult moeten vervoeren. Je mag de passagiers alleen maar ergens afzetten waar ze ook werkelijk naartoe willen. => lees meer over dit spel door hier te klikken.

  Nog leuke spelletjes zijn bv. deze
  Draak dondertand : Een soort slangen en ladders, voor de nostalgische mama’s en papa’s onder ons :-). Maar in dit spel waait er steeds een wind over het bord die de draken verplaatst. De winnaar is niet diegene die het eerst aan de eindmeet is, maar diegene die het meeste coole kristallen verzameld.
  – Iene, miene, mij, in welk huis woon jij : een Supercool memoryspel waarbij de dieren op de boerderij verstoppertje spelen. Wie goed kijkt én een goed geheugen heeft kan de zoektocht winnen.
  Thomas’ Tuin : We moeten Thomas helpen in de tuin bij het planten, gieten en verzorgen van de perken. Maar ook Molly, de mol, werkt ijverig aan haar molshoopje. Wie zal er het snelste zijn? De mol of de spelers? Echt superleuk en stevig spelmateriaal.

  Thomas' tuin
  Thomas’ tuin

   

 3. Samen het eten klaarmaken
  Toezicht en hulp blijft natuurlijk altijd nodig, maar hier is het alvast een groot succes wanneer we samen eten bereiden in de keuken. Zo hebben we een trapje gemaakt van een ikea opstapje genaamd ‘BEKVAM’. Je kan de instructies makkelijk bekijken via deze link : Ikea hack toddler learning tower.

  Veilig opstapje voor in de keuken
  Veilig opstapje voor in de keuken

   

 4. Kamp bouwen
  Neem wat lakens en stoelen / zetels / tafels bij elkaar en maak een heus kamp. Wij hebben bv. die groene turnmat van ikea ‘Plufsig’ in huis gehaald, die is perfect als dak te gebruiken bovenop een stoel en de zetel. Nadat je samen de constructie hebt voor elkaar gekregen kan je lekker knus én gezellig met een zaklamp en een boekje verhaaltjes lezen.
 5. Verkleedpartijtje
  Neem allemaal wat gekke kleren bij elkaar. Laat je kleintje jouw schoenen aandoen, jouw hoed / pet /muts etc… en doe eens gek! Neem daarna de camera erbij en hou een heuse fotoshoot!

Eindnoot (Bij slecht weer met een 3-jarige)

Eigenlijk maakt het allemaal niet zoveel uit, maar we begrijpen dat soms je eigen creativiteit niet zo ver rijkt als het al een aantal dagen slecht weer is geweest, vandaar deze lijst. Je kindjes hebben tot slot van rekening enkel maar nood aan tijd met jouw, dat is het liefste dat ze doen.

Hebben jullie nog leuke ideeën voor activiteiten bij slecht weer voor een 3-jarige? Stuur ons gerust een mail of privé-bericht op facebook en we voegen ze graag toe!

 

Groetjes

Yannick
de lieve draak

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

0

Your Cart

%d bloggers like this: