Onze onderneming

De lieve draak zijn wij, Yannick en Kate, zelf trotse ouders van twee prachtkinderen Fré (2014) en Stig (2017). Onze onderneming is ontstaan uit de zin om ouders te informeren over alternatieve manieren van ouderschap en de daarbij horende alternatieve producten.

Het is onze missie om met onze producten een toegevoegde waarde te creëren voor zowel onze klant als de toekomst van de kinderen. Onze producten zijn duurzaam, milieuvriendelijk, biologisch, ecologisch en gewoonweg leuk! Veel van de producten zijn ook nog eens uniek en innovatief waardoor de kans héél groot is dat je ze nergens anders kan vinden.

Afkomst

Kate is afkomstig uit een gezin met zelfstandige ouders die een eigen natuurvoedingswinkel uitbaten . Door er zelf in opgegroeid te zijn en er ook enkele jaren zelf in actief te zijn, bezit zij enorm uitgebreide kennis van de markt én de producten.

Yannick heeft een neus voor IT en zit vooral achter de knoppen, hij beheert dan ook de website met enorm veel overgave zodat alles op wieltjes … euh … computerkabels kan lopen.

Vanwaar komt die naam?

De lieve draak is al gehele tijd een denkbeeldig vriendje (of noemen we het een soort beschermengel?) van ons oudste zoontje Fré. Hij wordt zo “echt” gemaakt door ons zoontje, dat we die draak vaak een hand moeten geven als we gaan wandelen, tot zelfs een luier aandoen als we gaan slapen. Het leek ons tijd om dat denkbeeldige vriendje nog wat extra betekenis te gaan geven, zodat die nog meer mensen kan bijstaan bij de belangrijke dingen in het leven.